Die Mannschaft geht weiter – Tim op kop

Kroatië tegen Albanië was het eerste affiche van vandaag. En waar velen hadden gerekend op een makkie voor de Kroaten namen de Albanezen brutaal de leiding. Dat lieten de Vatreni niet op zich zitten en gingen vol voor de gelijkmaker. Die kwam vlak voor het einde evenals de tweede treffer waarmee de Kroaten op rozen zaten. Tot in de 95ste minuut wanneer Albanië alsnog de gelijkmaker scoort: 2-2.
In de tweede pot met scheidsrechter Makkelie een Nederlands tintje (‘slechtste man van het veld’ volgens de Hongaarse bondscoach:-). Met een goal voor en eentje na de rust trekt Die Mannschaft de winst over de streep tegen de Hongaren: 2-0. Met een uitblinkende 21 jarige Jamal Musiala, daar gaan onze Oosterburen nog jaren lang plezier mee beleven. Met deze uitslag plaatst Duitsland zich als eerste land voor de achtste finales.
Dat lukt Zwitserland nog niet. Want tegen de taaie Schotten kwam de Schweizer Nati niet tot winst maar bleef hangen op een gelijkspel: 1-1. Die mogen dus in de laatste wedstrijd vol aan de bak wat ook geldt voor Schotland dat nog lang niet is uitgeschakeld.

In de OGVP kennen we vandaag een nieuwe koploper die in z’n eentje de ranglijst aanvoert: Tim Kampers uit Amsterdam. Met 13 van de 15 wedstrijden goed voorspeld een puike prestatie, chapeau! En helemaal aan het eind van de lijst staat Stijn van Cleef eenzaam en alleen met de rode lantaarn, ook een soort van knappe prestatie… Maar we zijn er nog lang niet, eerst nog 21 wedstrijden in de voorronden en dan barst het pas echt los. Morgen de volgende drie wedstrijden met onder andere Spanje, Italië en Engeland in actie. Veel plezier!