Frankrijk en Portugal verder – Joren en Hellen ook

Titelfavoriet Frankrijk nam het vandaag op tegen de Belgen om een plaats in de kwartfinale. In slaapverwekkend tempo leek de wedstrijd op een verlenging uit te lopen. Totdat in de 85ste minuut Rode Duivel Jan Vertonghen een schot van Haantje Thandal Kolo Muani van richting verandert. De bal zwabbert voorbij de keeper en het staat 1-0 voor Les Bleus, tevens eindstand. En zo kan het bestaan dat een land de kwartfinale bereikt zonder ook maar 1 doelpunt zelf gemaakt te hebben.
Tegenstander is de winnaar van het duel Portugal – Slovenie. De eerste 90 minuten kon rustig worden doorgesnurkt, er gebeurde niets. Pas in de verlenging valt er wat te beleven zoals een gemiste penalty van huilie huilie Ronaldo. Als na 120 minuten nog steeds de 0-0 op het scorebord staat gaat de eerste shoot-out van het toernooi van start. Deze wordt beslist in de kortst mogelijke serie. Keeper Diogo Costa stopt alle 3 door de Slovenen genomen penalty’s terwijl de Portugezen ze allemaal scoren: 3-0. Frankrijk-Portugal is de volgende kwartfinale, cool!

In de top 10 van de OGVP verandert er helemaal niets ten opzichte van gisteren. Allemaal voorspelden ze Portugal en Frankrijk bij de laatste 8 en dus blijven Joren en Hellen het OGVP het peloton aanvoeren direct achtervolgd door dezelfde 8. Interessant is ook de strijd tussen de deelnemers onder de 18. Daarin gaan Efram Derks samen met Minke Ruiter aan de leiding.
Morgen is het eindelijk zover, onze jongens nemen het op tegen de Roemenen. De slechtste wedstrijd ‘ever’ is achter de rug dus het kan alleen maar beter. Op naar de kwartfinale… Gaan het zien, veel plezier allemaal en zet um op!