ORANJE DOOR met Engeland – Efram op 1 in OGVP

Engeland tegen Zwitserland was vandaag de derde kwartfinale. Heel veel viel er de eerste 75 minuten niet te beleven tot dat de Zwitsers de 1-0 maakten. Toen moesten ook the Three Lions aan de bak en het duurde niet lang voordat de 1-1 viel. Dat betekende dat ook deze kwartfinale werd verlengd wat vervolgens geen enkel doelpunt opleverde. In de penalty serie waren de Engelsen feilloos terwijl Zwitserland er eentje miste: 5-3, Engeland door.
Daarna was het eindelijk zover. In de laatste kwartfinale moesten onze jongens tegen de Turken aan de bak. Na een goed begin kwam Oranje in de eerste helft toch op achterstand. Die werd in de tweede helft vakkundig recht gezet en ook Turkije kan de koffers pakken, 2-1 voor Nederland. Scheelt weer een hoop getoeter, in de halve finale dus tegen Engeland aanstaande woensdag.

Efram Derks is de nieuwe koploper in de OmeGerVoetbalPoule. Noortje de Bruijn en Joren de Bont volgen op respectievelijk 1 en 2 punten. En dus zijn de verschillen in de top zijn klein en met nog 3 wedstrijden voor de boeg kan er nog veel gebeuren. Voor de laatste 3 wedstrijden worden vooraf steeds de tussenstanden vermeld voor beide uitslagen. Dus als Spanje de eerste halve finale wint vind je hier de volgende tussenstand. En wanneer Frankrijk doorgaat naar de finale is dit de nieuwe tussenstand.
Daarnaast is door Peter en Susanne Schers vandaag een foto ingezonden van kleinzoon Fes, hier te bewonderen. Dinsdag volgt de eerste halve finale zodat nu 2 dagen rust volgen. Dat geeft de OGVP jury wat tijd om te beoordelen welke foto bonusvraag 5 gaat winnen. Je kan er nog aan meedoen tot 9 juli…