Spektakel op dag 5 – 2 Toppers in OGVP

Wedstrijd 1 was een waar spektakel met fantastische goals en de jongste doelpunten maker op een EK ooit. Arda Güler maakte voor Turkije de 2-1 tegen Georgië, en hoe. Vanaf een meter of 25 krult hij de bal perfect in de linkerbovenhoek. En dan wordt het nog spannend met de keeper van Georgie in het Turkse strafschopgebied. Bal op de paal maar in plaats van 2-2 wordt aan de andere kant de 3-1 in het lege Georgische doel geschoven.
In Leipzig kruisen de Tsjechen de degens met Ronaldo de zijnen. Een verrassing hangt in de lucht als na een saaie eerste helft Tsjechië in het tweede bedrijf de score opent. Maar de Portugezen stellen snel orde op zaken met de gelijkmaker. In blessuretijd is het Conceicao die met zijn doelpunt een Portugees volksfeest laat losbarsten: 2-1

In de OGVP is de kopgroep verder uitgedund tot 2 deelnemers. Ron van den Bogert en Duuk Ruiter trekken de kar met maar liefst 16 achtervolgers in hun kielzog. Benieuwd of ze stand houden morgen als volgende 3 wedstrijden staan geprogrammeerd. Die Mannschaft neemt het op tegen Hongarije en is al geplaatst voor de achtste finales als ze winnen. Viel Spaß morgen!